I dag har hver stor by mindst én større dagblad, og mange har flere aviser, herunder specialiserede erhvervsnyheder, netto tilbudsavis seniornyheder, shopperguider, reklameark og så videre. Nogle af disse papirer udgives ugentligt, og andre kan udkomme hver anden uge eller hver måned. Men på alle disse måder går nyheder og information og masser af reklamer ud til offentligheden.

I stedet for at skade distributionen superbrugsen tilbudsavis af lokale aviser har internettet faktisk forbedret og ofte øget det. Jeg bor måske i Sacramento, Californien, for eksempel, men jeg kan hoppe på internettet og fange nogle af de lokale nyheder i Portland, Maine ved hjælp af de lokale aviser. Jeg kan endda abonnere over nettet på få minutter. En sådan offentlig tilstedeværelse gør enhver avis tilgængelig for hele verden. Resultatet af en sådan eksponering er et meget bredere publikum og flere abonnementer.

Behovet i dit område

Mere end sandsynligt har dit område allerede mindst én dagblad baseret i en nærliggende by, såvel som andre publikationer, såsom The Wall Street Journal og USA Today. Jeg er sikker på, at der også er ejendomsguider, shoppere, erhvervsnyheder, gratisaviser, der er målrettet gård- eller bylæsere og andre lokale eller regionale publikationer. Du kan undre dig over, om der virkelig er plads, eller behov for endnu en avis.

Bliver lokale virksomheder og læsere betjent?

Du skal kende svaret på ovenstående spørgsmål, før du går meget langt i forsøget på at udvikle en avis eller anden lokal publikation. Du skal have en nøjagtig forståelse af, hvem du vil tjene, hvordan du vil tjene dem (hvad kan du tilbyde, som ingen andre tilbyder), og hvorfor. Du bør være fuldt ud klar over andre publikationer i dit markedsområde, og hvad de laver.

Tag dig tid til at lave lidt research. Kør rundt og saml en af hver avis, indkøbsguide eller handelsstation, ejendomsguide og gratis magasinudgivelse, du kan finde. Brug et par dage på at kigge på dem. Gennemgå hver publikation mere end én gang. Læg mærke til annonceringen, de tilbudte nyheder, de tilbudte funktioner (tegneserier, puslespil, godbidder). Spørg dig selv, hvor godt de mennesker, du kender, bliver repræsenteret af disse publikationer. Hvor godt er de små og mellemstore virksomheder i dit område offentliggjort?

Det andet trin i din forskning er at tage ud og besøge lokale forretningsfolk. Besøg kort med barbershops, dyrebutikker, caféer, reparationsværksteder, hvidevarebutikker, skattetjenester, advokater, tøjbutikker – alle slags virksomheder. Stop ind og spørg virksomhedsejere og ledere om deres annonceringsmetoder, deres behov for nye salg og nye kunder. Spørg dem, hvordan en publikation bedre kan tjene samfundet og markedspladsen.

Gå derefter telefonbogens gule sider igennem for dit område. Tag et kig på hver virksomhedskategori i bogen. Vær særlig opmærksom på de virksomheder, der ikke annoncerer i telefonbogen. Gå tilbage gennem din samling af aviser og guider og se, om du kan finde annoncer for disse virksomheder. Lav en liste over den virksomhed, som du slet ikke kan finde annoncer for. Ring til dem, og spørg dem, hvordan de promoverer deres virksomheder og hvorfor.

Du leder efter to ting:

  1. Tjener de eksisterende lokale publikationer virkelig dit område? Er der en brugbar og effektiv måde for de fleste små og mellemstore virksomheder i dit område at få budskabet ud om deres produkter og tjenester?
  2. Er de fleste af de små og mellemstore virksomhedsejere i dit område virkelig klar over de muligheder, de har for annoncering? Forstår de vigtigheden af konsekvent og effektiv annoncering? Har de realistiske forventninger?

Efterhånden som du udvikler et klarere billede af dit område, og hvor godt lokalbefolkningen og de virksomheder, der betjener dem, bliver repræsenteret af de lokale trykte medier.